Du behöver
- 5 dl grahamsmjöl
- 5 dl kokande vatten
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk 37
- 50 g smör mjukt
- 0.5 dl sirap
- 2 tsk pomeransskal malet
- 1 msk brödkrydda mald
- vetemjöl ca 7 dl med hög proteinhalt
- 1 tsk salt
Ugn: 225°
20 bullar
Gör så här
1
Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt. Låt blandningen svalna till 28°.
2
Rör ut jästen i den ljumma mjölken och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddor och arbeta in vetemjölet. Tillsätt saltet när degen arbetats i ca 10 minuter.
3
Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i ca 45 minuter.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en rulle. Dela rullen i tio trekantiga bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Täck över bullarna med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk. Servera bullarna med smör och ost.