Grahamsbullar

Du behöver 5 dl grahamsmjöl 5 dl kokande vatten 50 g jäst 2 dl mjölk 37 50 g smör mjukt 0.5 dl sirap 2 tsk...

Du behöver

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 5 dl kokande vatten
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk 37
  • 50 g smör mjukt
  • 0.5 dl sirap
  • 2 tsk pomeransskal malet
  • 1 msk brödkrydda mald
  • vetemjöl ca 7 dl med hög proteinhalt
  • 1 tsk salt

Ugn: 225°

20 bullar

Gör så här

1
Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt. Låt blandningen svalna till 28°.

2
Rör ut jästen i den ljumma mjölken och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddor och arbeta in vetemjölet. Tillsätt saltet när degen arbetats i ca 10 minuter.

3
Låt degen jäsa övertäckt på varm plats i ca 45 minuter.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en rulle. Dela rullen i tio trekantiga bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Täck över bullarna med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.

5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk. Servera bullarna med smör och ost.

Scroll to Top