Du behöver
- 600 g kalkonbröstfilé
- 100 g gorgonzola
- 4 st dadlar hackade
- 8 skiva bacon
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
Sås:
2 dl vispgrädde
2 dl vätska sky
2 msk kycklingfond
50 g gorgonzola
1 msk maizena redning
Servera med: potatiskaka,
salladsblad sockerärter och apelsinbitar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär ett snitt längs med filén och fyll med gorgonzola och dadlar. Linda bacon runt om filén och krydda med salt och peppar.Bryn filéerna i smör och stek dem klara i ugn, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt köttet vila medan såsen förbereds. Spara skyn till såsen.
2
Sås: Koka upp grädde, sky + vatten (tillsammans 2 dl) och fond. Låt osten smälta i såsen och red av med redning. Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
3
Skiva upp köttet och servera med potatiskaka och en sallad på sockerärter och apelsinbitar.