Gorgonzolafylld kalkon

Du behöver 600 g kalkonbröstfilé 100 g gorgonzola 4 st dadlar hackade 8 skiva bacon salt och peppar 1 msk smör eller margarin Sås: 2...

Du behöver

  • 600 g kalkonbröstfilé
  • 100 g gorgonzola
  • 4 st dadlar hackade
  • 8 skiva bacon
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

2 dl vispgrädde
2 dl vätska sky
2 msk kycklingfond
50 g gorgonzola
1 msk maizena redning

Servera med: potatiskaka,

salladsblad sockerärter och apelsinbitar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skär ett snitt längs med filén och fyll med gorgonzola och dadlar. Linda bacon runt om filén och krydda med salt och peppar.Bryn filéerna i smör och stek dem klara i ugn, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt köttet vila medan såsen förbereds. Spara skyn till såsen.

2
Sås: Koka upp grädde, sky + vatten (tillsammans 2 dl) och fond. Låt osten smälta i såsen och red av med redning. Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.

3
Skiva upp köttet och servera med potatiskaka och en sallad på sockerärter och apelsinbitar.

Scroll to Top