RECEPT FRÅN HJ

Godisbitar

En fantastiskt god kaka men så mäktig. Skär i små rutor och ta hellre fler om så önskas. Går utmärkt att frysa, tina den bara långsamt och inte i mikro för då smälter den.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
80 stycken

Du behöver

    Botten:

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 6 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 200 g mjölkchoklad
  • Topping:

  • 100 g minimarshmallows
  • 2 st karamelliserad mjölk burkar
  • Tryffel:

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mjölkchoklad
  • 250 g mörk choklad
  • Garnera med:

  • hallon
  • minimarshmallows
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smör och chokladen i bitar över vattenbad. Häll över i en stor skål och rör i socker och vaniljsocker. Blanda i äggen. Sikta i mjöl och kakao.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hackad mjölkchoklad och grädda strax under mitten i 20 minuter.

3

Ta ut plåten och strö över minimarshmallows. Ställ in plåten i ugnen i ca 5 minuter tills marshmallowsen börjar smälta.

4

Klicka den karamelliserade mjölken över kakan och bred försiktigt ut den. Låt kakan kallna.

5

Tryffel: Koka upp grädden. Ta den av värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält. Bred tryffeln över kakan och låt den stelna. Skär i små rutor och lägg ett hallon eller en minimarshmallow ovanpå.



Recept