Du behöver
Ugn: 225°
25 g jäst
6 dl vatten
1.5 msk honung
2 tsk salt
2 msk rapsolja
400 g glutenfri mjölmix Sempers bovete- & teffmjöl
2 dl boveteflingor 100 g
Garnera med
boveteflingor
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör i honung, salt och olja.
Blanda mjölmix och boveteflingor och rör ner i smeten. Blanda om väl.
Låt degen jäsa övertäckt i 1 ½ timme.
Vänd upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i två smorda brödformar, 1 ½ liter. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med vatten, strö över boveteflingor och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.