Glutenfritt frukostbröd

Du behöver Ugn: 225° 25 g jäst 6 dl vatten 1.5 msk honung 2 tsk salt 2 msk rapsolja 400 g glutenfri mjölmix Sempers bovete-...

Du behöver

Ugn: 225°

25 g jäst
6 dl vatten
1.5 msk honung
2 tsk salt
2 msk rapsolja
400 g glutenfri mjölmix Sempers bovete- & teffmjöl
2 dl boveteflingor 100 g

Garnera med

boveteflingor

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör i honung, salt och olja.

2

Blanda mjölmix och boveteflingor och rör ner i smeten. Blanda om väl.

3

Låt degen jäsa övertäckt i 1 ½ timme.

4

Vänd upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i två smorda brödformar, 1 ½ liter. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla med vatten, strö över boveteflingor och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.

Scroll to Top