RECEPT FRÅN HJ

Glutenfritt frukostbröd

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
2 stycken

Du behöver

    Ugn: 225°

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 1.5 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g glutenfri mjölmix Sempers bovete- & teffmjöl
  • 2 dl boveteflingor 100 g
  • Garnera med

  • boveteflingor

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Tillsätt kallt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör i honung, salt och olja.

2

Blanda mjölmix och boveteflingor och rör ner i smeten. Blanda om väl.

3

Låt degen jäsa övertäckt i 1 ½ timme.

4

Vänd upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och dela i två bitar. Forma avlånga bröd och lägg i två smorda brödformar, 1 ½ liter. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla med vatten, strö över boveteflingor och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.


Recept