RECEPT FRÅN HJ

Glutenfria tekakor

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
16 stycken

Du behöver

    Ugn: 250°

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 4 dl glutenfri mjölmix 240 g, Sempers ljusa mix
  • 2.5 dl rismjöl 125 g
  • 2.5 dl bovetemjöl 130 g

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Vispa i fiberhusk och låt stå i 5 minuter.

2

Tillsätt olja, sirap, salt, mjölmix, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i maskin i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig.

3

Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.

4

Ta upp degen på bakbord. Använd rikligt med mjölmix vid utbakningen. Dela i 16 bitar och rulla bollar. Platta till dem med mjölad hand och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på bakduk och låt jäsa i 1 timme.

5

Nagga tekakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.


Recept