Glutenfria munkar

Du behöver 200 g kall mjölk 10 g jäst 50 g strösocker 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 60 g mandelmjöl 40...

Du behöver

  • 200 g kall mjölk
  • 10 g jäst
  • 50 g strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g mandelmjöl
  • 40 g glutenfritt havremjöl
  • 70 g maizena majsstärkelse
  • 1 msk pofiber
  • 15 g fiberhusk
  • 1 st ägg

Till fritering:

2 l olja neutral
termometer

Efter fritering:

strösocker att rulla munkarna i, eventuellt blandat med lite kanel

Gör så här

1
Lägg alla ingredienser till munkarna utom fiberhusken i en bunke.

2
Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter.

3
Tillsätt fiberhusken och vispa ytterligare någon minut så det blandas väl.

4
Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i ca 1,5–2 timmar.

5
Forma degen till 15 små bollar.

6
Hetta upp 2 liter olja i en kastrull till 170 º.

7
Fritera munkarna, 3–4 åt gången i 7–10 minuter.

8
Lägg de friterade munkarna på hushållspapper för att rinna av i ett par minuter.

9
Rulla därefter munkarna i sockret och låt dem sedan svalna något innan du äter dem.

Scroll to Top