Glutenfria kanelbullar

Alla ska kunna njuta av goda kanelbullar! Våra glutenfria bullar blir höga om de bakas i muffinsbleck. Men det går också bra att grädda dem direkt på en plåt med bakplåtspapper. De blir plattare men lika goda.

26 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 7 dl mjölk
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl rismjöl (200 g)
  • 2 dl durramjöl (120 g)
  • 1.25 dl majsmjöl (60 g)
  • 2.3 dl majsstärkelse (125 g)
  • 4 msk fiberhusk

Fyllning

3 dl mandelmjöl (150 g)
150 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk kanel

Pensling

1 ägg
pärlsocker

Glasyr

2 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den lösts upp.

2

Tillsätt kardemumma, ägg, äggvita, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin i ett par minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

3

Rör ihop mandelmjöl, smör, socker och kanel.

4

Ta upp degen på bakbord mjölat med rismjöl. Kavla ut degen eller platta ut den till 60 x 30 cm. Bred på kanelfyllning och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

6

Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna när de svalnat.

Scroll to Top