26 stycken
Du behöver
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 7 dl mjölk
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 0.75 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 4 dl rismjöl (200 g)
- 2 dl durramjöl (120 g)
- 1.25 dl majsmjöl (60 g)
- 2.3 dl majsstärkelse (125 g)
- 4 msk fiberhusk
Fyllning
3 dl mandelmjöl (150 g)
150 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk kanel
Pensling
1 ägg
pärlsocker
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den lösts upp.
Tillsätt kardemumma, ägg, äggvita, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl, majsstärkelse och fiberhusk. Arbeta degen i maskin i ett par minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Rör ihop mandelmjöl, smör, socker och kanel.
Ta upp degen på bakbord mjölat med rismjöl. Kavla ut degen eller platta ut den till 60 x 30 cm. Bred på kanelfyllning och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i pappersformar som står i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna när de svalnat.