Glutenfria hallongrottor

Alla ska kunna njuta av ett fat nybakade hallongrottor till fikat! De här frasiga småkakorna är glutenfria och gjorda på mandelmjöl. En klick hallonsylt i mitten gör kakan komplett.

24 stycken

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl stevia eller sötströ
  • 1 äggula
  • 5 dl mandelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk sockerfri hallonsylt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör och sötning poröst med elvisp. Vispa i äggulan. Blanda mandelmjöl och bakpulver. Rör ner det med vaniljsockret.

2

Arbeta samman till en deg och rulla ut en längd. Dela den i 24 bitar. Rulla runda kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Gör en fördjupning mitt i varje kaka och lägg i en klick sylt.

4

Grädda strax under mitten i ugnen i 15 ­minuter.

Scroll to Top