RECEPT FRÅN HJ

Glutenfria hallongrottor

Klart att alla ska kunna njuta av ett fat nybakade hallongrottor till fikat. De här frasiga småkakorna är glutenfria och gjorda på mandelmjöl. En klick hallonsylt i mitten gör kakan komplett.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 30 minuter
24 stycken

Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl stevia eller sötströ
  • 1 st äggula
  • 5 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk sockerfri hallonsylt
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör smör och sötning poröst med elvisp. Vispa i äggulan. Blanda mandelmjöl och bakpulver. Rör ner det med vaniljsockret.

2

Arbeta samman till en deg och rulla ut en längd. Dela den i 24 bitar. Rulla runda kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Gör en fördjupning mitt i varje kaka och lägg i en klick sylt.

4

Grädda strax under mitten i ugnen i 15 ­minuter.


Recept