RECEPT FRÅN HJ

Glutenfria chokladrutor

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

    Ugn: 175°

  • 100 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl durramjöl
  • 1.25 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 msk kakao
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Rör i hälften av chokladen och låt den smälta. Rör i äggen.

2

Blanda durramjöl, havremjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i smörsmeten.

3

Häll smeten i en form, 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Hacka resten av chokladen grovt och strö över smeten.

4

Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna och skär i rutor.


Recept