Du behöver
- 125 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl bovetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
Smultäcke
75 g smör
1.5 dl glutenfri mjölmix
0.75 dl strösocker
1.5 dl glutenfria havregryn
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker. Blanda mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
Blanda i smörblandningen och rör om till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt. Strö i några blåbär i varje form.
Smultäcke: Arbeta ihop smör, mjölmix, socker och havregryn till en smuldeg. Strössla den över bären.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.