RECEPT FRÅN
Glutenfria blåbärsmuffins med smultäcke
De saftiga blåbärsmuffinsen toppas med ett krispigt smultäcke. Det blir lite som en minipaj. Dessutom är receptet glutenfritt!
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
18 stycken
Du behöver
- 125 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl bovetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
- 75 g smör
- 1.5 dl glutenfri mjölmix
- 0.75 dl strösocker
- 1.5 dl glutenfria havregryn
Smultäcke
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker. Blanda mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
2
Blanda i smörblandningen och rör om till en slät smet.
3
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt. Strö i några blåbär i varje form.
4
Smultäcke: Arbeta ihop smör, mjölmix, socker och havregryn till en smuldeg. Strössla den över bären.
5
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.