Glutenfria blåbärsmuffins med smultäcke

De saftiga blåbärsmuffinsen toppas med ett krispigt smultäcke. Det blir lite som en minipaj. Dessutom är receptet glutenfritt!

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl blåbär

Smultäcke

75 g smör
1.5 dl glutenfri mjölmix
0.75 dl strösocker
1.5 dl glutenfria havregryn

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker. Blanda mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i ­äggsmeten.

2

Blanda i smörblandningen och rör om till en slät smet.

3

Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt. Strö i några blåbär i varje form.

4

Smultäcke: Arbeta ihop smör, mjölmix, socker och havregryn till en smuldeg. Strössla den över bären.

5

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top