RECEPT FRÅN HJ

Glutenfri rabarberkladdkaka

En härligt saftig kladdkaka med rabarber och topping av vit choklad. Kakan görs på mandelmjöl och rismjöl och blir därmed glutenfri.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 200 g rabarber
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 50 g hackad vit choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Ansa och skiva ­rabarbern. Blanda den med socker, kanel och potatismjöl.

2

Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker, ägg, vaniljsocker, mandelmjöl och rismjöl. Rör ihop till en smet.

3

Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Strö över rabarbern och chokladen.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.


Recept