Glutenfri pinocchiotårta

Pinocchiotårtan är den perfekta kalastårtan, den räcker till många. Den kan dessutom tillagas i förväg och frysas, för att sedan bara dekoreras med vispad vaniljgrädde och färska bär på själva festdagen.

Du behöver

Botten del 1:

75 g smör rumsvarmt
120 g strösocker
5 st äggulor
50 g mjölk
55 g maizena majsstärkelse
50 g majsmjöl
40 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk vaniljsocker

Botten del 2:

5 st äggvitor
220 g strösocker
50 g flagad mandel

Fyllning:

300 g vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
500 g hallon eller jordgubbar
200 g lemoncurd

1 långpanna

Gör så här

1
Botten del 1: Värm ugnen till 150º.

2
Vispa smör och socker poröst tillsammans med 1 äggula.

3
Rör ner resterande äggulor, en i taget och vispa tills smeten är ljusgul och fluffig, ca 5 minuter.

4
Vispa ner mjölk, maizena, majsmjöl, mandelmjöl, bakpulver, fiberhusk och vaniljsocker.

5
Botten del 2: Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.

6
Bred ut smeten till botten del 1 i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm. Bred över smeten till botten del 2 lite toppigt. Strö på flagad mandel.

7
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.

8
Låt kakan kallna.

9
Dela den på mitten.

10
Montering: Vispa grädden med vaniljsockret.


Kommentar:
Vill du ha en hög tårta som räcker till fler? Baka tre satser och lägg tårtbottnarna på varandra med fyllning mellan.

Scroll to Top