Glutenfri kokos­kaka med blåbär

Vår kalasgoda kokoskaka är helt glutenfri och toppas med fluffig blåbärsgrädde. Dekorera med fler blåbär, björnbär, mynta och kokoschips.

Du behöver

  • 40 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 150 g kokosflingor
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 lime

Topping

2 dl vispgrädde
150 g blåbär
100 g björnbär
mynta
kokoschips

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret. Vispa upp ägg och äggula i en skål. Blanda i kokosflingor, socker, vaniljsocker, limeskal och det smälta smöret.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 20 cm i diameter. Smörj ­formen.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

4

Topping: Vispa grädden och rör i några blåbär för att få fin färg. Bred den över bottnen.

5

Toppa med blåbär, björnbär, myntablad och kokoschips.

Scroll to Top