RECEPT FRÅN HJ

Glöggkokta päron med mandelgrädde

Av . Foto: Eva-Lisa Svensson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg päron fasta
  • Lag:

  • 7 dl glögg
  • 2.5 bitar kanel hel
  • Mandelgrädde:

  • 3 dl Vispad grädde
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g mandel
  • russin
  • 4-6 personer

Gör så här

1
Lag: Koka upp glögg och kanel i en kastrull.
2
Skala päronen och låt skaften sitta kvar. Lägg päronen i lagen och koka upp. Dra kastrullen från plattan direkt om du har mogna päron. Hårda päron kan sjuda, 5–10 minuter. Låt päronen svalna i lagen och stå och dra i minst åtta timmar innan de ska serveras.
3
Mandelgrädde: Vispa grädden. Blanda grädde, riven mandelmassa, grovt hackade mandlar och ev russin.

Recept