Glasstrut med lakritsglass och nonstop

Du behöver 5 st äggulor 1 dl ljust muscovadosocker 1.5 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 msk lakritsrotspulver finns bl a i hälsokostaffär 1 msk...

Du behöver

  • 5 st äggulor
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk lakritsrotspulver finns bl a i hälsokostaffär
  • 1 msk glukos

Servera med:

glasstrutar
non stop eller lakritsströssel

Gör så här

1
Vispa samman äggulor och muscovadosocker till en fluffig smet.

2
Koka upp grädde, mjölk och lakritsrotspulver i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i mjölkblandningen.

3
Sila blandningen genom en finmaskig sil och låt den stå i kylen till nästa dag.

4
Kör smeten i en glassmaskin tills den blivit hård. Skeda upp glassen i glasstrutar och garnera med non stop eller lakritsströssel.

5
Servera gärna strutarna i en skål med glaskulor.

Scroll to Top