Du behöver
Havrebotten:
75 g smör
2.5 dl havregryn
1 st ägg
1 msk vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Glass:
4 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
200 g nutella
Nötcrisp:
200 g strösocker
1 msk smör
0.5 tsk bikarbonat
100 g finhackade hasselnötter
Garnering: blåbär och jordgubbar
Ugn: 175 º
Gör så här
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i havregryn, ägg, mjöl, socker och bakpulver.
Klä bottnen i en brödform med bakplåtspapper. Lägg i smeten och tryck ut till en botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter. Låt bottnen svalna.
Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner kondenserad mjölk och Nutella. Vispa tills allt är väl blandat.
Häll smeten i formen och låt stå minst 5 timmar i frysen. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering och garnera.
Nötcrisp: Värm sockret i en ren stekpanna på medelvärme tills det smält. Rör i smör och bikarbonat. Blanda om och rör i nötterna. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar och krossa i en mortel. Strö över tårtan tillsammans med bär.