RECEPT FRÅN HJ

Glasstårta med Nutella

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

    Havrebotten:

  • 75 g smör
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Glass:

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 200 g nutella
  • Nötcrisp:

  • 200 g strösocker
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • Garnering: blåbär och jordgubbar

    Ugn: 175 º

Gör så här

1

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i havregryn, ägg, mjöl, socker och bakpulver.

2

Klä bottnen i en brödform med bakplåtspapper. Lägg i smeten och tryck ut till en botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 18 minuter. Låt bottnen svalna.

3

Vispa grädden ganska hårt. Blanda ner kondenserad mjölk och Nutella. Vispa tills allt är väl blandat.

4

Häll smeten i formen och låt stå minst 5 timmar i frysen. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering och garnera.

5

Nötcrisp: Värm sockret i en ren stekpanna på medelvärme tills det smält. Rör i smör och bikarbonat. Blanda om och rör i nötterna. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar och krossa i en mortel. Strö över tårtan tillsammans med bär.


Recept