RECEPT FRÅN HJ

Glassbomb med vit chokladglass

En nyårsdessert lika klassisk som backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen och nyårskonserten i från Wien!

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

    1 skål som rymmer 2 l

    1 skål som rymmer 1 l

    plastfolie

  • 2 l vaniljglass
  • 100 g vit choklad
  • 1 l hallonsorbet
  • Garnera med:

  • ljus choklad
  • mörk choklad
  • vit choklad
  • hallon
  • tomtebloss

Gör så här

1
Ta fram skålarna. Testa med vatten hur mycket skålarna rymmer. Tänk på att de ska ha lika form och att den lilla ska rymmas i den stora. Klä stora formens insida med plastfolie och låt det hänga över kanten.
2
Låt vaniljglassen stå i rumstemperatur i 20 minuter. Smält chokladen över hett vattenbad. Rör glassen mjuk, och rör i chokladen.
3
Tryck ut glassen i den stora skålen längs kanter och botten. Det görs enklast med en sked. Lämna ett hål i mitten stort nog för den lilla skålen. Tryck ner den lilla skålen i hålet och frys in i 4 timmar.
4
Ta ut glassen ur frysen och ta upp den lilla skålen. Fyll hålet med hal-lonsorbet och frys in i minst 3 timmar. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med hyvlad ljus- och mörk choklad och hallon. Extra festligt blir det med tomtebloss.

Recept