Glassbomb med vit chokladglass

En nyårsdessert lika klassisk som backhoppningen i Garmisch-Partenkirchen och nyårskonserten i från Wien!

Du behöver

1 skål som rymmer 2 l

1 skål som rymmer 1 l

plastfolie

2 l vaniljglass
100 g vit choklad
1 l hallonsorbet

Garnera med:

ljus choklad
mörk choklad
vit choklad
hallon
tomtebloss

Gör så här

1
Ta fram skålarna. Testa med vatten hur mycket skålarna rymmer. Tänk på att de ska ha lika form och att den lilla ska rymmas i den stora. Klä stora formens insida med plastfolie och låt det hänga över kanten.

2
Låt vaniljglassen stå i rumstemperatur i 20 minuter. Smält chokladen över hett vattenbad. Rör glassen mjuk, och rör i chokladen.

3
Tryck ut glassen i den stora skålen längs kanter och botten. Det görs enklast med en sked. Lämna ett hål i mitten stort nog för den lilla skålen. Tryck ner den lilla skålen i hålet och frys in i 4 timmar.

4
Ta ut glassen ur frysen och ta upp den lilla skålen. Fyll hålet med hal-lonsorbet och frys in i minst 3 timmar. Stjälp upp glassbomben på ett fat och garnera med hyvlad ljus- och mörk choklad och hallon. Extra festligt blir det med tomtebloss.

Scroll to Top