Glassbomb med mangosorbet

Du behöver Mandelkrisp: 100 g mandel skållad och hackad 1 dl ljust muscovadosocker eller råströsocker Parfait: 3 st äggulor 3 msk råsocker Dansukker 3 dl...

Du behöver

Mandelkrisp:

100 g mandel skållad och hackad
1 dl ljust muscovadosocker eller råströsocker

Parfait:

3 st äggulor
3 msk råsocker Dansukker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Mangosorbet:

250 g mango i bitar
0.5 dl sirap vit
1 st lime pressad saft
3 st äggvitor

Garnering:

125 g blåbär
0.5 st granatäpple kärnor

Det här behövs till 8–10 port:

Gör så här

1
Rosta mandeln i en varm, torr stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt muscovadosockret och smält det tillsammans med mandeln tills mandeln är omgiven av sockerkristaller.

2
Bred ut mandeln på ett bakplåtspapper och platta till med en stekspade. Låt kallna. Smula sönder mandeln med händerna.

3
Vispa äggulor med råsocker flor tills det är pösigt. Vispa grädden och blanda med vaniljsockret och 3/4 av mandelkrispet. Spara resten av krispet till dekoration.

4
Blanda grädden med äggsmeten och häll ner parfaitsmeten i en rund glasskål som rymmer ca 12 dl.

5
Mixa mangon med sirap och smaksätt med limesaft. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mangopurén med 1/3 av äggvitorna och rör det mjukt. Vänd ner resten av äggvitorna.

6
Häll sorbetsmeten i mitten av parfaitsmeten, och täck över med plastfolie. Frys minst 6 timmar.

7
Stjälp upp glassbomben på ett uppläggningsfat, ca 15 minuter före servering. Dekorera med mandelkrisp, blåbär och granatäppelkärnor.


Kommentar:
Doppa skålen hastigt i varmt vatten, så lossar glassbomben lätt ifrån skålen.

Scroll to Top