Du behöver
- 1.5 kg kamben
- vatten
- klyftad gul lök
- lagerblad
- svartpepparkorn
- 2 msk vitvinsvinäger
Glaze
röd chili
vitlöksklyftor
0.5 dl riven färsk ingefära
1 dl honung
1 dl chilisås
1 dl japansk soja
0.5 tsk liquid smoke
1 msk olja
1 tsk svartpeppar
Till servering
majskolvar
0.5 msk olja
0.5 tsk salt
Gör så här
Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök, kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 minuter. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.
Glaze: Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 minuter.
Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.
Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 minuter, salta vid servering.