Glaserade ribs med grillad majskolv

Du behöver 1.5 kg kamben vatten klyftad gul lök lagerblad svartpepparkorn 2 msk vitvinsvinäger Glaze röd chili vitlöksklyftor 0.5 dl riven färsk ingefära 1 dl...

Du behöver

  • 1.5 kg kamben
  • vatten
  • klyftad gul lök
  • lagerblad
  • svartpepparkorn
  • 2 msk vitvinsvinäger

Glaze

röd chili
vitlöksklyftor
0.5 dl riven färsk ingefära
1 dl honung
1 dl chilisås
1 dl japansk soja
0.5 tsk liquid smoke
1 msk olja
1 tsk svartpeppar

Till servering

majskolvar
0.5 msk olja
0.5 tsk salt

Gör så här

1

Lägg kambenen i en kastrull och täck med vatten. Lägg i lök, kryddor och vinäger. Låt koka under lock på medelhög värme i 20 minuter. Skeda bort skummet någon gång under koktiden.

2

Glaze: Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och mixa samman med en stavmixer. Låt glazen småputtra i 15 minuter.

3

Lyft kambenen ur kokvattnet och låt ånga av i några minuter. Pensla glazen runtom kambenen och grilla tills köttet har fått fin grillyta.

4

Pensla majskolvarna med olja och grilla i ca 8 minuter, salta vid servering.

Scroll to Top