RECEPT FRÅN HJ

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
  • Glaze:

  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
  • Regnbågsslaw:

  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat

Gör så här

1

Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 minuter. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 minuter till fin färg.

2

Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.


Recept