Du behöver
- 1 kg kamben
- 1 tsk salt
Glaze:
1 dl svartvinbärsgelé
1 msk lakritspulver
Regnbågsslaw:
100 g vitkål
100 g rödkål
0.5 st gul lök
2 st morötter
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgelé
salt och svartpeppar
30 g babyspenat
Gör så här
Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 minuter. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 minuter till fin färg.
Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.