Glaserade kamben med regnbågsslaw

Du behöver 1 kg kamben 1 tsk salt Glaze: 1 dl svartvinbärsgelé 1 msk lakritspulver Regnbågsslaw: 100 g vitkål 100 g rödkål 0.5 st gul...

Du behöver

  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt

Glaze:

1 dl svartvinbärsgelé
1 msk lakritspulver

Regnbågsslaw:

100 g vitkål
100 g rödkål
0.5 st gul lök
2 st morötter
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgelé
salt och svartpeppar
30 g babyspenat

Gör så här

1

Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 minuter. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 minuter till fin färg.

2

Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Scroll to Top