Getostpizza med betor

Du behöver Ugn: 250° Deg: 25 g jäst 2.5 dl Ljummet vatten 7 dl vetemjöl 1 tsk salt Fyllning 500 g kokta betor 200 g...

Du behöver

Ugn: 250°

Deg:

25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
7 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning

500 g kokta betor
200 g getost
250 g kesella
2 tsk flytande honung
2 tsk hackad färsk
rosmarin
2 tsk hackad färsk timjan
salt
nymald peppar
2.5 msk olivolja

Garnera med

timjan

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta kraftigt ihop till en deg.

2

Låt jäsa i rumstemperatur under duk 1–2 timmar.

3

Skala och skär betorna i skivor.

4

Mosa hälften av osten med kesella, honung, örter, salt och peppar.

5

Kavla ut degen på mjölat bord till två pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

6

Bred getoströran på pizzorna. Lägg på betorna och smula över resten av osten. Droppa över olivolja, strö på lite flingsalt och peppra.

7

Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.

8

Garnera med färska timjanblad.

Scroll to Top