Du behöver
Ugn: 250°
Deg:
25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
500 g kokta betor
200 g getost
250 g kesella
2 tsk flytande honung
2 tsk hackad färsk
rosmarin
2 tsk hackad färsk timjan
salt
nymald peppar
2.5 msk olivolja
Garnera med
timjan
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta kraftigt ihop till en deg.
Låt jäsa i rumstemperatur under duk 1–2 timmar.
Skala och skär betorna i skivor.
Mosa hälften av osten med kesella, honung, örter, salt och peppar.
Kavla ut degen på mjölat bord till två pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Bred getoströran på pizzorna. Lägg på betorna och smula över resten av osten. Droppa över olivolja, strö på lite flingsalt och peppra.
Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Garnera med färska timjanblad.