Getostgratinerad kyckling med rödbetsquinoa

Du behöver Quinoa: 400 g rödbetor 2 dl quinoa gärna vit 5 dl kycklingbuljong 1 st rödlök 2 msk olja 1 msk citronsaft 1 dl...

Du behöver

Quinoa:

400 g rödbetor
2 dl quinoa gärna vit
5 dl kycklingbuljong
1 st rödlök
2 msk olja
1 msk citronsaft
1 dl skalade pistaschmandlar
50 g späda salladsblad t ex spenat, röd mangold, rucola
salt och peppar

Kycklingfilé:

4 st kycklingfiléer
smör till stekning
salt och peppar
150 g getost
1 msk hackad färsk rosmarin
1.5 msk flytande honung

Ugn: 225°

Gör så här

1

Quinoa: Skala och skär rödbetorna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka den och rödbetorna i buljong tills quinoan är färdigkokt och rödbetorna mjuka, cirka 15 minuter. Låt ånga av.

2

Skiva löken. Blanda quinoa, olja, citronsaft, lök, nötter och sallad. Smaka av med salt och peppar.

3

Kycklingfilé: Stek filéerna i smör, cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

4

Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin. Gratinera högt upp i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten.


Kommentar:
Rödbetor, nötter, getost och honung är en fantastiskt god kombination.

Scroll to Top