Du behöver
Quinoa:
400 g rödbetor
2 dl quinoa gärna vit
5 dl kycklingbuljong
1 st rödlök
2 msk olja
1 msk citronsaft
1 dl skalade pistaschmandlar
50 g späda salladsblad t ex spenat, röd mangold, rucola
salt och peppar
Kycklingfilé:
4 st kycklingfiléer
smör till stekning
salt och peppar
150 g getost
1 msk hackad färsk rosmarin
1.5 msk flytande honung
Ugn: 225°
Gör så här
Quinoa: Skala och skär rödbetorna i centimeterstora tärningar. Skölj quinoan i hett vatten. Koka den och rödbetorna i buljong tills quinoan är färdigkokt och rödbetorna mjuka, cirka 15 minuter. Låt ånga av.
Skiva löken. Blanda quinoa, olja, citronsaft, lök, nötter och sallad. Smaka av med salt och peppar.
Kycklingfilé: Stek filéerna i smör, cirka 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Skiva osten och lägg ovanpå. Strö över rosmarin. Gratinera högt upp i ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten.
Rödbetor, nötter, getost och honung är en fantastiskt god kombination.