Geralds fetaostcréme på tomatsallad

Är lika gott som förrätt som en liten kvällsrätt.

Du behöver

  • 100 g fetaost
  • 1 dl crème fraîche
  • 350 g cocktailtomater mogna
  • 1 st lök liten gul
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 msk olivolja
  • salt peppar
  • 4 skiva lantbröd
  • olivolja att steka brödskivorna i
  • 2 st vitlöksklyftor

Garnering:

basilika

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt osten ligga framme och få rumstemperatur. Mixa sedan samman den med creme fraiche (elvisp går bra). Ställ ostcremen kallt ca 1 timme.

2
Tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda samman det med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek brödskivorna frasiga i lite olivolja. Skala och halvera vitlöksklyftorna. Gnid in brödskivorna med dem.

4
Fördela tomatsalladen på brödskivorna och toppa med ostcrèmen. Garnera med basilika.

Scroll to Top