RECEPT FRÅN HJ

Gafflade pepparkakor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
64 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Garnera med:

  • flagad mandel eller skållad och delad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör i crème fraiche och kryddor. Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör i tillsam-mans med nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Dela degen i fyra bitar och rulla ut varje bit till en längd. Skär varje längd i 16 bitar och rulla till kulor.
3
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kulorna med en gaffel och lägg på mandel. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.

Recept