Du behöver
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk crème fraîche
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk nejlika
- 1 tsk ingefära
- 2 tsk bikarbonat
- 6 dl vetemjöl
Garnera med:
flagad mandel eller skållad och delad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör i crème fraiche och kryddor. Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör i tillsam-mans med nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Dela degen i fyra bitar och rulla ut varje bit till en längd. Skär varje längd i 16 bitar och rulla till kulor.
3
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kulorna med en gaffel och lägg på mandel. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.