RECEPT FRÅN HJ

Fyllt bröd med karamelliserad lök och cheddar

Fyllt bröd med karamelliserad lök och cheddar. Sesamfrön ger extra god yta. Passar bra till soppmiddagen!

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 90 minuter
2 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 0.75 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 12 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 4 st gula lökar
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 dl riven cheddar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Pensling

  • ägg
  • sesamfrön
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i lite av degspadet.

2

Tillsätt resten av degspadet samt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Skala och skiva löken. Stek den mjuk och karamelliserad i smöret. Salta, peppra och låt svalna.

4

Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del till en avlång platta, ½ cm tjock, 40 x 25 cm.

5

Fördela karamelliserad lök, ost och persilja på ena långsidan.

6

Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven ned på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

7

Pensling: Skär snitt i bröden med en vass kniv. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.

8

Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Servera ljumma.



Recept