2 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- ¾ dl rapsolja
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 12 dl vetemjöl
Fyllning
4 gula lökar
3 msk smör
salt och peppar
2 dl riven cheddar
½ dl hackad persilja
Pensling
ägg
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet samt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Skala och skiva löken. Stek den mjuk och karamelliserad i smöret. Salta, peppra och låt svalna.
Dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del till en avlång platta, ½ cm tjock, 40 x 25 cm.
Fördela karamelliserad lök, ost och persilja på ena långsidan.
Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven ned på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensling: Skär snitt i bröden med en vass kniv. Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Servera ljumma.