Fylliga havrekakor

Du behöver 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl fiberhavregryn 4 msk hela linfrön 1 st ägg 2 msk rapsolja 1 msk honung 1.1...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 4 msk hela linfrön
  • 1 st ägg
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1.1 l siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk salt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet.

2

Tillsätt havregryn, linfrön, ägg, olja, honung, mjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under duk ca 50 minuter.

3

Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 14 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut varje boll till en rund kaka som mäter ca 13 cm i diameter.

4

Ta eventuellt ut ett 5 cm stort hål i mitten. Grädda dessa som bullar i ca 5 minuter.

5

Lägg kakorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Nagga med gaffel. Jäs under duk ca 30 minuter.

6

Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Scroll to Top