Fyllda vetebullar

Du behöver 50 g jäst 100 g smör 3 dl mjölk ägg 0.75 dl strösocker 1 tsk stött kardemumma 0.5 tsk salt ca 9 dl...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Pensling

ägg

Garnering

smält smör
strösocker

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet och till-sätt resten. Blanda i ägg, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.

2

Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i formar. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.

3

Gör en stor fördjupning i varje bulle – viktigt att hålet är stort – och lägg i fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 45 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker vid servering.

Scroll to Top