RECEPT FRÅN HJ

Fyllda vetebullar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ägg
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0.5 tsk salt
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling

  • ägg
  • Garnering

  • smält smör
  • strösocker

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet och till-sätt resten. Blanda i ägg, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.

2

Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i formar. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.

3

Gör en stor fördjupning i varje bulle – viktigt att hålet är stort – och lägg i fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 45 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker vid servering.


Recept