Du behöver
- 500 g cocktailtomater
- 150 g färskost t ex Philadelphiaost
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 msk repade timjanblad
- 0.5 krm chiliflakes
- flingsalt
- örtkvistar t ex rosmarin och timjan
- 2 prt skalade vitlöksklyftor
- 4 st lagerblad
- 10 st svartpepparkorn
- 5 dl olivolja
Gör så här
1
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med en liten kniv. Låt dem rinna av upp och ner på hushållspapper.
2
Blanda färskost, pressad vitlök, timjan, chiliflakes och salt, och fyll tomaterna.
3
Varva ostfyllda tomater, örtkvistar, hela vitlöksklyftor, lagerblad och pepparkorn i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, den ska täcka tomaterna.
4
Förvara tomaterna i kylen, de håller upp till en vecka. Ta fram burken i god tid före servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.