RECEPT FRÅN HJ

Fyllda tomater i olivolja

Enkel och somrig inläggning som är perfekt att ha i kylen och plocka fram vid behov. Tomaterna är goda till grillat, att toppa en sallad med, ta med i picknickkorgen eller servera på en sommarbuffé.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
7 portioner

Du behöver

  • 500 g cocktailtomater
  • 150 g färskost t ex Philadelphiaost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk repade timjanblad
  • 0.5 krm chiliflakes
  • flingsalt
  • örtkvistar t ex rosmarin och timjan
  • 2 prt skalade vitlöksklyftor
  • 4 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 5 dl olivolja

Gör så här

1

Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med en liten kniv. Låt dem rinna av upp och ner på hushållspapper.

2

Blanda färskost, pressad vitlök, timjan, chiliflakes och salt, och fyll tomaterna.

3

Varva ostfyllda tomater, örtkvistar, hela vitlöksklyftor, lagerblad och pepparkorn i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, den ska täcka tomaterna.  

4

Förvara tomaterna i kylen, de håller upp till en vecka. Ta fram burken i god tid före servering eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.


Recept