RECEPT FRÅN HJ

Fyllda kycklingfiléer med rostad sötpotatis

Smidig rätt där allt tillagas i ugnen.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 8 skiva salami
  • 150 g rumsvarm färskost med grillad paprika
  • 8 st färska basilikablad
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 kg sötpotatis
  • 2 st rödlökar
  • 150 g kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • Sås

  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 tsk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • Garnera med

  • rosmarin
  • Ugn: 225º

Gör så här

1

Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Ta av från plattan. Skär ett längsgående snitt längst upp på kycklingen så att filéerna kan stå stadigt.

2

Vik salamiskivorna och placera i snittet, klicka ut osten och lägg ner basilikabladen. Strö över riven ost. Lägg filéerna i en smord form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.

3

Tvätta sötpotatisen och dela den i tunna klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela sötpotatisklyftor, tomater och lök i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över oljan.

4

Tillaga strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Lägg kycklingen på kanten av plåten.

5

Häll vatten, grädde, fond, persilja och soja i stekpannan. Vispa runt och låt såsen koka i ca 5 minuter. Red av med maizena.

6

Smaka av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.


Recept