Fyllda juläpplen

Du behöver små äpplen rödlök 50 g smör 2 tsk färsk riven ingefära 3 krm kryddpeppar 1 tsk kanel .5 msk mörkt muscavadosocker 2 msk...

Du behöver

  • små äpplen
  • rödlök
  • 50 g smör
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 3 krm kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • .5 msk mörkt muscavadosocker
  • 2 msk äppelcidervinäger

Gör så här

1

Kärna ur äpplena med en äppelpipa så att hålen blir stora, men spar lite i botten så att fyllningen inte rinner ut.

2

Skala och hacka löken. Låt den puttra i smöret i en liten kastrull. Tillsätt kryddor, socker och vinäger. Koka ihop ett par minuter.

3

Ställ äpplena i en ugnsfast form. Fyll dem generöst med smöret.

4

Stek mitt i ugnen tills äpplena är mjuka, cirka 20 minuter. Vakta så att äpplena inte spricker.

Scroll to Top