RECEPT FRÅN HJ

Fyllda bröd med mozzarella

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
2 stycken

Du behöver

    Ugn: 250° och 200°

    Deg

  • 25 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 12.5 dl vetemjöl special
  • Fyllning

  • 2 st mozzarellaostar 125 gram styck, rivna
  • 100 g salami
  • 2.5 dl riven lagrad ost
  • färska basilikablad

Gör så här

1

Deg: Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°. Häll det över jästen så att den löses upp.

2

Tillsätt olja, honung, salt samt det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin ca 10 minuter eller för hand ca 15 minuter. Jäs övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.

3

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 2 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en platta, ca 35 cm lång.

4

Fyllning: Strö över mozzarella, salami, ost och basilikablad. Lämna en degkant runt om fyllningen.

5

Rulla samman från långsidan som en rulltårta. Lägg i bakplåtspappersklädd långpanna med skarven nedåt. Forma till runda bröd.

6

Jäs övertäckta i ca 30 minuter på varm och dragfri plats. Skär några snedställda skåror i bröden med vass kniv.

7

Sätt in i den varma ugnen och sänk genast till 200°. Grädda i 30–35 minuter. Passa så att de inte får för mycket färg.


Recept