RECEPT FRÅN HJ

Fylld laxfilé med dillsås

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st laxfilé portionsbitar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 tsk dillfrö
  • salt peppar
  • Dillsås:

  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt peppar
  • 1 msk maizena redning
  • 1 dl hackad dill
  • Servera med:

  • potatis kokt, pressad
  • sparris kokt
  • sallad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär en skåra mitt i varje laxfilé och lägg över fisken i en ugnsfast form.
2
Blanda majonnäs, crème fraiche, hackade kräftstjärtar, dillfrön, salt och peppar och fördela blandningen i laxbitarna. Baka laxfiléerna i ugnen i 15 minuter.
3
Dillsås: Koka upp grädde och buljongtärning. Vispa i crème fraiche och tillsätt citronsaften. Red av såsen och låt koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i dill. Servera med kokt, pressad potatis, kokt sparris och sallad.

Recept