Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 8 st marinerade soltorkade tomater
- 2 msk basilika hackad
- salt, svartpeppar
- 4 skiva parmaskinka
- matfett
Potatis:
12 st potatis medelstora
1 msk rapsolja
flingsalt
torkad timjan eller torkad rosmarin
Servera med:
broccoli kokt
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär en ficka längs med varje filé och fyll med hackad soltorkad tomat och basilika. Salta och peppra. Lägg ihop köttet och linda 1 skiva parmaskinka runt varje filé. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och tillaga i mitt i ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
2
Potatis: Skölj och skrubba potatisen och dela dem i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Ringla oljan över potatisen och vänd runt dem. Salta och krydda med timjan eller rosmarin. Stek potatisen samti-digt med kycklingen i ugnen, ca 20 minuter.
3
Servera kycklingfiléerna i skivor med klyftpotatis och kokt broccoli.