Fylld kycklingfilé med soltorkad tomat

Du behöver 4 st kycklingfiléer 8 st marinerade soltorkade tomater 2 msk basilika hackad salt, svartpeppar 4 skiva parmaskinka matfett Potatis: 12 st potatis medelstora...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 8 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk basilika hackad
  • salt, svartpeppar
  • 4 skiva parmaskinka
  • matfett

Potatis:

12 st potatis medelstora
1 msk rapsolja
flingsalt
torkad timjan eller torkad rosmarin

Servera med:

broccoli kokt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär en ficka längs med varje filé och fyll med hackad soltorkad tomat och basilika. Salta och peppra. Lägg ihop köttet och linda 1 skiva parmaskinka runt varje filé. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och tillaga i mitt i ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

2
Potatis: Skölj och skrubba potatisen och dela dem i klyftor. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Ringla oljan över potatisen och vänd runt dem. Salta och krydda med timjan eller rosmarin. Stek potatisen samti-digt med kycklingen i ugnen, ca 20 minuter.

3
Servera kycklingfiléerna i skivor med klyftpotatis och kokt broccoli.

Scroll to Top