Fylld kycklingfilé med rostad potatis och mojosås

Du behöver 4 st kycklingfiléer 125 g färskost med smak, t.ex vitlök 4 skiva rökt skinka 1 msk smör salt och peppar 200 g körsbärstomater...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 125 g färskost med smak, t.ex vitlök
  • 4 skiva rökt skinka
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk hackad persilja

Rostad potatis:

800 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Mojosås:

1.5 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 st rostad paprika
1 st citron rivet skal
1 krm mald spiskummin
1 st vitlöksklyfta

Garnera med:

salladslök
persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Bryn filéerna runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskost och några tomatklyftor. Toppa med persilja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg resten av tomaterna runt om och tillaga klart i ugn i ca 15 minuter. 

2

Rostad potatis: Tvätta och torka potatisen och dela de stora. Blanda potatis med olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn i ca 30 minuter tills den fått fin färg.

3

Mojosås: Hacka paprikan och mixa den med majonnäs och crème fraiche. Blanda i citronskal, spiskummin och riven vitlök. Ringla lite av såsen över potatisen och servera resten bredvid. Servera till kycklingen.

Scroll to Top