Fylld kycklingfilé

Du behöver 4 st kycklingfiléer salt, svartpeppar 125 g fetaost 0.5 dl pesto finns att köpa färdig 120 g skinka kallrökt Pastasallad: 1 st hönsbuljongtärning...

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt, svartpeppar
  • 125 g fetaost
  • 0.5 dl pesto finns att köpa färdig
  • 120 g skinka kallrökt

Pastasallad:

1 st hönsbuljongtärning
280 g pastaskruvar
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl oliver svarta, kärnfria
10 st champinjoner
3 st salladslökar
8 st basilikablad
75 g fetaost
salt, svartpeppar
100 g rucolasallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär en ficka längs med varje kycklingfilé. Salta och peppra lätt.

2
Mosa samman fetaost och pesto och fördela blandningen i filéernas fickor. Lägg ihop filéerna.

3
Vira skinka runt filéerna och lägg dem i en smord ugnsfast form. Tilllaga i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt köttet vila 5 minuter in-nan det skärs upp i skivor.

4
Pastasallad: Koka upp vatten till pastan och lägg ner en buljongtärning. Lägg ner pastan och koka den enligt förpackningens anvisningar. Häll av kokvattnet och låt pastan rinna av i ett durkslag.

5
Lägg pastan i en bunke och blanda ner strimlade soltorkade tomater, oliver, champinjoner delade i kvartar, skivad salladslök, grovhackad basilika och fetaost i bitar. Salta och peppra och rör om försiktigt. Vid servering blanda i rucolan.

Scroll to Top