Fylld kotlettrad

Du behöver 1.5 kg benfri kotlettrad salt och peppar 3 st vitlöksklyftor 2 st kvistar rosmarin 10 st salviablad 8 st soltorkade tomater i olja...

Du behöver

  • 1.5 kg benfri kotlettrad
  • salt och peppar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st kvistar rosmarin
  • 10 st salviablad
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 msk smör

Ugn: 125°

Gör så här

1

Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. Skär nu åt sidan och fortsätt runt om tills hela biten är uppskuren och kan vikas ut till en platta ca 2 cm tjock. 

2

Gnid in köttet med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin, salvia och tomater och blanda med citronskal och vitlök. Strö fyllningen över köttet och klappa in det.

3

Rulla ihop och bind upp med steksnöre. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Täck med bakplåtspapper och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 70°, ca 2 timmar. Låt vila i 15 minuter innan den skivas upp.

Scroll to Top