Fylld kotlett

Du behöver 4 st kotletter tjocka 200 g färskost med vitlök 0.5 dl hackad persilja salt och peppar 1 msk smör eller margarin 2 dl...

Du behöver

  • 4 st kotletter tjocka
  • 200 g färskost med vitlök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde valfri fetthalt
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizena redning

Gör så här

1
Skär ett snitt i varje kotlett nästan helt igenom. Blanda färskost med persilja och lägg en klick i varje kotlett. Spara resten till såsen.

2
Krydda kotletterna med salt och peppar, och bryn på båda sidor i smör. Tillsätt 1/2 dl av vattnet och bräsera klart i 5 minuter under lock.

3
Ta upp kotletterna och håll dem varma. Tillsätt resten av vattnet, grädde och fond, och koka upp.

4
Klicka i resten av färskosten och red av med maizena. Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.

5
Lägg kotletterna i pannan och garnera med lite klippt persilja.

Scroll to Top