Du behöver
- 4 st kotletter tjocka
- 200 g färskost med vitlök
- 0.5 dl hackad persilja
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde valfri fetthalt
- 1 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
Gör så här
1
Skär ett snitt i varje kotlett nästan helt igenom. Blanda färskost med persilja och lägg en klick i varje kotlett. Spara resten till såsen.
2
Krydda kotletterna med salt och peppar, och bryn på båda sidor i smör. Tillsätt 1/2 dl av vattnet och bräsera klart i 5 minuter under lock.
3
Ta upp kotletterna och håll dem varma. Tillsätt resten av vattnet, grädde och fond, och koka upp.
4
Klicka i resten av färskosten och red av med maizena. Koka i 3 minuter och smaka av med salt och peppar.
5
Lägg kotletterna i pannan och garnera med lite klippt persilja.