Fylld falukorv med potatismos

Äpple, paprika och ost utgör fyllningen mellan falukorvsskivorna. Allt gratineras i ugnen ihop med en gräddig sås. Servera med potatismos.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 röd paprika
  • 1 äpple
  • 10 skivor ost
  • ½ dl ketchup
  • 2 dl vispgrädde

Potatismos

800 g potatis
25 g smör
2 dl mjölk
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär snitt i korven. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och klyfta äpplet. Stoppa ner ost, paprika och äpple i skårorna.

2

Rör ihop ketchup och grädde i en ugnsform. Lägg korven i formen. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

3

Potatismos: Skala och skär potatisen in bitar. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa potatisen med en potatisstöt,
och rör i smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top