RECEPT FRÅN HJ

Fryst keylimepaj

Drömgod klassiker! Fryst keylimepaj med frisk syrlighet av lime.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • 225 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk 400 ml
  • 2 st lime skal och saft
  • Garnera med

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st lime skivor
  • limeskal
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna.

2

Tryck ut smulorna till en botten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Blanda i kondenserad mjölk, limeskal och limesaft. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

4

Garnering: Vispa crème fraichen tjock med elvisp och bred den över pajen. Toppa med skivad lime och limeskal.


Recept