Fryst keylimepaj

Drömgod klassiker! Fryst keylimepaj med digestivebotten och frisk syrlighet av lime. Perfekt att förbereda dagen innan. Garnera strax före servering.

12 bitar

Du behöver

  • 225 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

2 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (400 ml)
2 lime, skal och saft

Garnera med

2 dl crème fraîche
1 lime, skivor
limeskal

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna.

2

Tryck ut smulorna till en botten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Blanda i kondenserad mjölk, limeskal och limesaft. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

4

Garnering: Vispa crème fraichen tjock med elvisp och bred den över pajen. Toppa med skivad lime och limeskal.

Scroll to Top