RECEPT FRÅN HJ

Fryst halloncheesecake

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 portioner

Du behöver

  • 15 st digestivekex
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • Fyllning:

  • 200 g färskost
  • 3 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • hallon
  • blåbär
  • citronmeliss

Gör så här

1
Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel och blanda med smält smör och socker.
2
Fördela smulorna i 12 muffinspappformar, ställ dem i muffinsbleck och platta till smulorna så att de blir en fast botten.
3
Fyllning: Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör i hallonen. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
4
Fördela fyllningen i formarna och låt stå i frysen i 4 timmar. Garnera med hallon, blåbär och citronmeliss.

Recept