RECEPT FRÅN HJ

Frusen halloncheesecake

Sugen på att baka, men ingen ugn? Här får ni världens godaste halloncheesecake som tillagas i frysen...

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 15 st digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning:

  • 5 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 st lime rivet skal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • 125 g hallon
  • mynta
  • 12 bitar

Gör så här

1
Botten: Lägg kexen i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör dem till smulor. Smält smöret. Blanda smör och kexsmulor i en bunke. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form botten som är 24 cm i diameter med löstagbar och tryck ut kexsmulorna.
2
Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor och lägg vitorna i en ren skål. Lägg äggulorna i en kastrull med socker och ost. Sjud försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar. Kyl i kallt vattenbad.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Tillsätt limeskal, limesaft, vaniljsocker och hallon till äggkrämen. Blanda försiktigt ner grädden.
4
Vänd ner äggvitorna och häll fyllningen i formen. Täck över med frysfolie och frys i minst 6 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 minuter före servering. Garnera med hallon och mynta.

Recept