RECEPT FRÅN HJ

Fruktsallad med sting

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st apelsiner
  • 4 st kiwi
  • 200 g vindruvor kärnfria
  • 1 st granatäpple
  • Lag:

  • 1 dl florsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 st vaniljstång
  • 5 st nejlika hela
  • 5 cm färsk ingefära
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st stjärnanis
  • 2 st stjärnanis

Gör så här

1
Skala och skär hinnfria klyftor av apelsinerna och lägg dem i en skål. Skala och skär kiwin i stora bitar. Skölj och dela vindruvorna. Skär ett snitt i skalet på granatäpplet och bryt isär det. Ta ur de saftiga kärnorna. Blanda frukten i skålen.
2
Koka en lag av florsocker, vatten, snittad vaniljstång, nejlikor, skivad ingefära, kanel och stjärnanis. Låt lagen sjuda i 5 minuter och sedan kallna i kallt vattenbad. Häll lagen över frukten.

Recept