RECEPT FRÅN HJ

Fruktsallad i kryddig lag

Lagen med ingefära, stjärnanis och rosépeppar ger denna fruktsallad en spännande smak.

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Sockerlag:

  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk färsk ingefära riven
  • 2 st stjärnanis
  • 1 tsk rosépeppar
  • Frukt:

  • 2 st apelsiner
  • 0.5 st galiamelon
  • 1 st mango
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st passionsfrukt
  • 2 st kiwi gröna
  • citronmeliss
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna och tillsätt ingefära, stjärnanis och rosépeppar.
2
Skala apelsinerna i hinnfria klyftor. Ta bort kärnor ur melonen och forma kulor av fruktköttet med ett kuljärn. Dela mangon och ta bort den platta kärnan i mitten. Det går lättast att skära bort kärnan med två snitt på vardera sidan om densamma. Snitta sedan fruktköttet i kuber och vänd skalet så att frukten delar sig i bitar. Skär loss bitarna från skalet.
3
Skär ett snitt runt om skalet på granatäpplet och bänd isär halvorna, så håller sig kärnorna hela i frukten. Pilla loss kärnorna. Dela passionsfrukten och gröp ur innehållet i en skål. Skala och dela kiwifrukterna i bitar och blanda med de andra frukterna. Häll över sockerlagen. Låt fruktsalladen stå kallt till serveringen. Lägg upp i höga des-sertglas och toppa med citronmeliss.

Recept