Fruktsallad i julig lag

Du behöver Lag: 1 dl råsocker 2 dl vatten 3 st stjärnanis 1 st vaniljstång 2 st kanelstänger Fruktsallad: 4 st apelsiner 20 st vindruvor...

Du behöver

Lag:

1 dl råsocker
2 dl vatten
3 st stjärnanis
1 st vaniljstång
2 st kanelstänger

Fruktsallad:

4 st apelsiner
20 st vindruvor
2 st äpplen
0.5 st ananas
150 g mango fryst, tinad
1 st granatäpple

Servera med:

grädde
mandelspån

Gör så här

1
Lag: Koka upp socker, vatten, stjärnanis, uppsnittad vaniljstång och kanel och sjud i 10 minuter. Låt svalna.

2
Fruktsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär dem i bitar. Dela vindruvorna. Skölj, dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala ananasen, skär bort mittstocken och skär ananasen i bitar. Blanda apelsin, vindruvor, äpple, ananas och mango.

3
Häll lagen över frukten och låt dra minst 1 timme. Lägg upp i portionsglas och strö över granatäpplekärnor. Servera med vispad grädde garnerad med mandelspån.

Scroll to Top