RECEPT FRÅN HJ

Fruktsallad i julig lag

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Lag:

  • 1 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 3 st stjärnanis
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st kanelstänger
  • Fruktsallad:

  • 4 st apelsiner
  • 20 st vindruvor
  • 2 st äpplen
  • 0.5 st ananas
  • 150 g mango fryst, tinad
  • 1 st granatäpple
  • Servera med:

  • grädde
  • mandelspån

Gör så här

1
Lag: Koka upp socker, vatten, stjärnanis, uppsnittad vaniljstång och kanel och sjud i 10 minuter. Låt svalna.
2
Fruktsallad: Skala apelsinerna med kniv och skär dem i bitar. Dela vindruvorna. Skölj, dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala ananasen, skär bort mittstocken och skär ananasen i bitar. Blanda apelsin, vindruvor, äpple, ananas och mango.
3
Häll lagen över frukten och låt dra minst 1 timme. Lägg upp i portionsglas och strö över granatäpplekärnor. Servera med vispad grädde garnerad med mandelspån.

Recept