Fruktkaka

En fruktkaka som varar hela julen hör julbaket till. Här med en skvätt whisky i.

Du behöver

  • 150 g aprikoser torkade
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl whisky eller pressad apelsin
  • 2 dl pekannötter
  • 250 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Ugn: 150°

1 kaka

Gör så här

1
Hacka aprikoserna och blanda dem med russin och whisky. Låt dra i 1 timme. Hacka nötterna grovt.

2
Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker mjukt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.

3
Blanda mjöl, bakpulver, frukt, nötter och rör ner i smeten. Häll i smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.

Scroll to Top