Fruktkaka

Du behöver 200 g smör eller margarin 2.5 dl socker 4 st ägg 8 st fikon torkade 0.5 dl hasselnötter 10 st röda cocktailbär 0.5...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 4 st ägg
  • 8 st fikon torkade
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 10 st röda cocktailbär
  • 0.5 dl apelsinskal hackat syltat
  • 0.5 dl russin
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 150°

1 kaka

Gör så här

1
Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

2
Skär fikonen i små bitar och hacka nötter och cocktailbär. Blanda fikon, nötter, cocktailbär, apelsinskal och russin med 1 dl av mjölet och rör ner i smeten.

3
Blanda bakpulver med resten av mjölet och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och ställ in i ugnen.

4
Täck bakformen med ett bakplåtspapper och grädda i 1 timme. Ta bort pappret och låt kakan få färg i 15 minuter.

5
Låt kakan svalna i formen i 15 minuter innan den stjälps upp. Låt fruktkakan stå och dra ett par dagar, så blir den godast.

Scroll to Top