Fruktig kålsallad med honungsdressing

Du behöver 500 g rödkål 2 msk rapsolja flingsalt klementiner blodgrape 100 g repade grönkålsblad liten rödlök 75 g valnötter 1.5 dl torkade fikon granatäpple...

Du behöver

  • 500 g rödkål
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • klementiner
  • blodgrape
  • 100 g repade grönkålsblad
  • liten rödlök
  • 75 g valnötter
  • 1.5 dl torkade fikon
  • granatäpple

Dressing

2 msk rapsolja
2 msk saft från grapefrukten
2 tsk flytande honung
flingsalt och nymald peppar

Gör så här

1

Skär rödkålen i grova bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter i 225 grader. Låt kallna.

2

Skala klementiner och blodgrape med kniv, så att det vita försvinner. Skiva klementinerna tvärsöver och dela skivorna. Skär ut hinnfria klyftor från blodgrapen. Krama ur saften från grapefruktens hinnor och spar till dressingen.

3

Blanda ingredienserna till dressingen.

4

Skiva löken, dela nötterna och skär fikonen i mindre bitar.

5

Blanda all kål, dressing, citrusfrukter, lök, nötter och fikon. Lägg upp och strö över granatäppelkärnor.

Scroll to Top