Du behöver
- 4 st frukostkorvar
Rödbetor med brynt smör
500 g rödbetor
50 g smör
2 msk smörgåskrasse
Potatisstomp
1 kg potatis
25 g smör
2 msk skånsk senap
salt
Gör så här
Koka rödbetorna hela i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter beroende på storlek. Skala och skär dem i bitar.
Skär ev potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, 15–20 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med smör och senap med en ballongvisp eller potatisstöt. Smaka av med salt.
Skär små snitt i skinnet på korvarna och stek runt om i olja ca 5 minuter.
Smält smöret i en kastrull och låt det bryna någon minut tills det fått en gyllene färg. Häll smöret över rödbetorna, ta inte med bottensatsen om den är bränd, och strö över krasse.
Håll utkik efter färdigkokta rödbetor bland grönsakerna i din butik!