Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Du behöver 4 st frukostkorvar Rödbetor med brynt smör 500 g rödbetor 50 g smör 2 msk smörgåskrasse Potatisstomp 1 kg potatis 25 g smör...

Du behöver

  • 4 st frukostkorvar

Rödbetor med brynt smör

500 g rödbetor
50 g smör
2 msk smörgåskrasse

Potatisstomp

1 kg potatis
25 g smör
2 msk skånsk senap
salt

Gör så här

1

Koka rödbetorna hela i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter beroende på storlek. Skala och skär dem i bitar.

2

Skär ev potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, 15–20 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med smör och senap med en ballongvisp eller potatisstöt. Smaka av med salt.

3

Skär små snitt i skinnet på korvarna och stek runt om i olja ca 5 minuter.

4

Smält smöret i en kastrull och låt det bryna någon minut tills det fått en gyllene färg. Häll smöret över rödbetorna, ta inte med bottensatsen om den är bränd, och strö över krasse.

5

Håll utkik efter färdigkokta rödbetor bland grönsakerna i din butik!

Scroll to Top