Frozen cheesecake med lime och pistaschmandel

Du behöver 100 g vit choklad 12 st digestivekex 50 g pistaschmandlar naturella 4 st ägg 2 dl strösocker 1 st vaniljstång urskrapad 200 g...

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 12 st digestivekex
  • 50 g pistaschmandlar naturella
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång urskrapad
  • 200 g färskost t ex Philadelphiaost
  • 2 st lime rivet skal
  • 4 dl vispgrädde

Garnera med:

kiwi
fikon
jordgubbar
björnbär
1 st lime
mynta

Gör så här

1

Hacka chokladen. Krossa kex och nötter i matberedaren. Vänd ner chokladen.

2

Separera äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i färskost och limeskal. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten.

3

Varva kexblandning och smet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Understa och översta lagret ska vara kexblandning. Frys tårtan.

4

Vid servering: Låt tårtan tina en stund i rumstemperatur. Garnera tårtan med frukt och bär, limeklyftor och mynta.


Kommentar:
Det här är en fryst variant av en chssecake. Smaker som lime, pistasch och vit choklad ger en fräsch smak. För en glutenfri variant, använd glutenfria havredigestive.

Scroll to Top