Du behöver
- 100 g vit choklad
- 12 st digestivekex
- 50 g pistaschmandlar naturella
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 st vaniljstång urskrapad
- 200 g färskost t ex Philadelphiaost
- 2 st lime rivet skal
- 4 dl vispgrädde
Garnera med:
kiwi
fikon
jordgubbar
björnbär
1 st lime
mynta
Gör så här
Hacka chokladen. Krossa kex och nötter i matberedaren. Vänd ner chokladen.
Separera äggen i gulor och vitor. Vispa gulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i färskost och limeskal. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten.
Varva kexblandning och smet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Understa och översta lagret ska vara kexblandning. Frys tårtan.
Vid servering: Låt tårtan tina en stund i rumstemperatur. Garnera tårtan med frukt och bär, limeklyftor och mynta.
Det här är en fryst variant av en chssecake. Smaker som lime, pistasch och vit choklad ger en fräsch smak. För en glutenfri variant, använd glutenfria havredigestive.